Polityka prywatności i zasady korzystania ze strony internetowej programu
„Velvet. Piątka dla Natury”

  1. Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy naszej firmy zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.
  2. Administratorem Danych Osobowych jest: Tennis&Management Sp. z o.o., ul. Bruzdowa 92/4, 02-991 Warszawa, zarejestrowana w: Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, KRS: 0000491643.
  3. Ze względu na usługi hostingowe, podmiotem przetwarzającym dane jest Home.pl Spółka Akcyjna z siedzibą w Szczecinie, adres: ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy Szczecin – Centrum w Szczecinie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000431335, zarejestrowaną pod numerem NIP: 8522103252, REGON: 811158242.
  4. W naszym serwisie zbieramy następujące dane osobowe:
    • Imię i nazwisko – podczas zapisu do programu, a tym samym do newslettera będziesz proszony/a o podanie swojego imienia i nazwiska
    • Adres email – poprzez email wysyłamy uczestnikom naszego programu newsletter programu edukacyjnego, a tym samym materiały edukacyjne, informację o najnowszych wpisach na naszym blogu, nowości dotyczące działania naszej firmy oraz oferty handlowe
    • Miejscowość – do celów statystycznych prosimy o podanie miejscowości zgłaszanej do programu placówki (możesz, ale nie jest to obowiązkowe, podać pełny adres zgłaszanej placówki oświatowej oraz jej nazwę i związane z nią media społecznościowe oraz stronę internetową)
    • Adres IP – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
  5. Podanie powyższych danych jest konieczne w przypadku chęci otrzymywania naszego newslettera. Rejestracja w bazie odbiorców jest dobrowolna i w każdej chwili możesz się z niej wypisać.
  6. Każdy Użytkownik naszego serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzy sobie pozostawienia swoich danych osobowych to ma prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego serwisu.
  7. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim, z wyjątkiem podmiotu wskazanego w punkcie 3 powyżej. Nie zbieramy, a tym bardziej nie przechowujemy również danych poufnych.
  8. Gwarantujemy zachowanie poufności ww. danych, o ile obowiązek ujawnienia ich nie wynika z przepisów prawa, a także prawo wglądu ich poprawienia, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO) w sprawie ochrony danych osób fizycznych w związku z ich przetwarzaniem i w sprawie swobodnego przepływu danych osobowych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (rozporządzenie ogólne o ochronie danych), który zastępuje dotychczasową dyrektywę 95/46/WE z 1995 r. Zgodnie z przywołanymi powyżej przepisami, zapewniamy prawo do poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek serwisu internetowego, prześlij e – mail pod adres akademia@kidsandsport.pl lub listem poleconym na adres naszej firmy wskazany w punkcie nr 2.
  9. Uwaga! Wszelkie informacje umieszczane na naszej stronie internetowej, w tym w szczególności na blogu, mają wyłącznie charakter zaprezentowania naszych poglądów i nie mogą być traktowane jako wiążąca porada czy oferta.
  10. Zapraszamy do pozostawienie komentarzy pod wpisami na naszym blogu (po uprzednim zarejestrowaniu adresu e-mail) . Zastrzegamy jednak sobie prawo do usunięcia wszelkich wpisów w jakikolwiek sposób obraźliwych.
  11. Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.
  12. Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.
  13. Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.
  14. Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po jednym dniu.
  15. Do analizy ruchu na naszej stronie i w sklepie wykorzystujemy zewnętrzne narzędzie w postaci Google Analytics.
  16. Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.
  17. Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej, przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.